Splitska bolnica u najluđoj noći pod opsadom pijane mladeži, 13-godišnjakinja strusila litru tekile

Ilustracija: Shutterstock

SPLITSKA bolnica u najluđoj noći našla se pod opsadom pijane mladeži. Dovozili su ih sa svih strana, mortus pijane.

Najmlađa, a najpijanija bila je 13-godišnjakinja koja je strusila litru tekile i sa 2,2 promila alkohola završila u bolnici. Nije bila jedina.

Zbog alkohola u bolnici hospitalizirano 11 maloljetnika

Zbog trovanja alkohola dovedeno je još 13 maloljetnika, a bilo je podosta i onih starijih koji su pretjerali sa "ićem i pićem" pa su zbog zdravstvenih tegoba potražili pomoć. I najiskusniji medicinski radnici šokirani su razmjerima alkoholizma koji je zavladao među djecom.

"To je nevjerojatno. Brojke su iz godine u godinu sve poraznije", kaže zamjenik ravnatelja KBC-a Split dr. Kolja Poljak.

Od 14 maloljetnika koji su stigli u bolnicu zbog alkohola, čak 11 ih je hospitalizirano.

"Dok su se drugi zabavljali, u bolnici su radili svim srcem i vrlo predano"

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Darko Duplančić obišao je jučer mnoge odjele i za svoje ljude ima samo riječi hvale.

"Nekoliko smjena radilo je na odjelima svim srcem, vrlo predano. Dok su se drugi zabavljali i feštali, za njih odmora nije bilo", kaže dr. Duplančić. 

Razuzdani doček

I njemu se čini da je trend pijanstva među mladima u posljednje vrijeme vrlo izražen. "To u svakom slučaju treba suzbijati, jer alkohol je vrlo štetan, razara i fizički i psihički", kaže dr. Duplančić, koji je Novu godinu dočekao na fešti u gradu.

"Meni se čini da je doček ove godine bio puno razuzdaniji nego prošlih godina. Neugodno sam se iznenadio bacanjem pirotehnike među ljude. Neka se slavi, ali sigurnost mora biti na prvom mjestu", kaže dr. Duplančić.

I dobro govori. Naime, ni ovaj doček novog ljeta nije prošao bez žrtava pirotehnike. U bolnicu je dovedeno nekoliko pacijenata kojima su petarde i prskalice ozlijedile oči i ruke, među njima su i dva djeteta. Jedan je dječak ostao bez vrha kažiprsta u eksploziji petarde.

Bilo je i podosta onih sa slomljenim kostima lica zbog fizičkih obračuna i nezgoda. Lomili su se nosevi, čeljusti i slično...

Pročitajte više