Splitska obala pojačana kadrom Zračne luke: Supruga vijećnika Boraske zaposlena u gradskoj tvrtki

Foto: Split.hr

NEMA dugo da smo javnost izvijestili kako je supruga gradskog vijećnika Damira Vidoševića zaposlena u splitskoj gradskoj tvrtki Stanouprava, a već moramo konstatirati da je druga gradska tvrtka Splitska obala pojačana suprugom još jednog gradskog vijećnika Igora Boraske.

Boraska: Bio sam protiv

Vijećnik Boraska potvrdio nam je da mu je supruga zaposlena u Splitskoj obali prije desetak dana. On je, kaže, bio protiv.

"Supruga mi je 20 godina radila u Zračnoj luci Split, jednoj od najjačih tvrtki u regiji. I ako se mene pita, trebala je tamo ostati. Nisam bio da se zaposli u gradskoj tvrtki, između ostalog i zato što će sada krenuti razno razne špekulacije. A ja s tim nemam ništa", kazao nam je Boraska.

Supruga mu je u Zračnoj luci radila kao samostalni referent nabave, a u Splitskoj obali bavit će se komercijalom. Kao i obično, natječaj nije bio raspisan. 

"Supruga je htjela pronaći radno mjesto u Splitu pa je poslala molbe u desetak tvrtki, od toga tri gradske", otkrio nam je Boraska. Tvrdi da ovo zapošljavanje neće imati nikakvog utjecaja na njegov rad u Gradskom vijeću.

Nezavisni uz Baldasara

Slično nam je ustvrdio i vijećnik Vidošević, koji je u Gradsko vijeće ušao na listi don Ivana Grubišića. Premda je bio i njegov kandidat za gradonačelnika Splita, brzo se razišao sa don Ivanom. Boraska je, pak, ušao u Vijeće na listi više nezavisnih opcija koje je ujedinila odmetnuta Kerumova zamjenica Anđelka Visković, za koju je Baldasar pronašao radno mjesto u gradskoj upravi pa ju je u Vijeću zamijenio Ivica Grubišić Gire, šef kotara Sirobuja, kojem je savjetnički status za komunalu najprije dao Kerum, a onda produžio Baldasar.

Vidošević, Boraska, Gire dosad su bili više-manje vjerna uzdanica gradonačelnika Baldasara, kojem pomoć u Gradskom vijeću treba više no ikad budući da mu je Kerum okrenuo leđa.

Splitska obala u 2014. godini 14 novozaposlenih

Oko zapošljavanja supruge vijećnika Boraske pokušali smo popričati sa direktorom Splitske obale Perislavom Bonačićem, no nije se htio javiti na mobitel.

Dok je još htio razgovarati Bonačić nam je potvrdio da je u Splitskoj obali u 2014. godini zaposleno 14 osoba, uključujući i njega. Mjesta se našlo za dvije kolegice koje su s njim radile u Croatia airlinesu, šurjaka koji je, kako sam Bonačić kaže, vrstan haus majstor, tajnika Foruma mladih SDP-a, nećaka pročelnice za financije Ljiljane Vučetić, brata bivše Kerumove vijećnice, a evo sad, i suprugu vijećnika Boraske. 

Amnezija gradonačelnika Baldasara

Na početku mandata Baldasar je htio kresati plaće u Banovini, a u prve dvije godine obogatio je gradske firme i Banovinu desetinama novozaposlenih. Dijeli se šakom i kapom, što je privuklo i pažnju Državnog odvjetništva koje je poslalo policiju da pribavi dokumentaciju i provjeri je li bilo trgovanja utjecajem. Baldasar je na početku mandata kazao kako mora odobriti svako novo radno mjesto. Problemi su, međutim, započeli kada su ga novinari počeli pitati za invaziju novopridošlica. Ničega se Baldasar više nije mogao sjetiti, pogotovo koga je sve zaposlio.

 
 
 

Pročitajte više