Splitski beskućnici dobili nove prostorije u središtu Splita

Foto: Hina

NOVE prostorije za splitske beskućnike u Gundulićevoj ulici u središtu Splita, koje će na oko 400 metara četvornih površine moći prihvatiti do 40 osoba, večeras su i službeno predane na upravljanje udruzi Most koja brine o beskućnicima.

Predsjednica te udruge Đordana Barbarić je na svečanosti istaknula kako je to veliki trenutak za Split jer će se u novim prostorijama moći smjestiti duplo više beskućnika no što je to bio slučaj u dosadašnjim prostorijama na Zlodrinoj poljani, gdje je utočište pronalazilo do dvadesetak beskućnika.

"Novo splitsko prihvatilište za beskućnike najveće je u južnom dijelu Hrvatske, a nama se za pomoć javljaju i beskućnici iz Makarske, dalmatinskog zaleđa ali i s otoka", rekla je Barbarić.

Po njezinim riječima, u Splitu ima oko 70 beskućnika ali je taj broj promjenjiv jer ima slučajeva da se pravosudne i zdravstvene ustanove javljaju za pomoć nakon što neki od njihovih korisnika završi pravosudni ili zdravstveni dio tretman.

Beskućnici sretni i zahvalni

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je podsjetio kako su nove prostorije za beskućnike u Splitu otvorene prije mjesec dana ali je večeras obavljena službena primopredaja za korisnike. Pojasnio je kako je riječ o prostoru u vlasništvu Ministarstva socijalne politike mladih koje je predano Gradu na višegodišnju upotrebu radi pomaganja beskućnicima.

"Nakon provedenog natječaja ovaj je prostor dodijeljen na rukovođenje udruzi Most koja je partner Gradu Splitu", rekao je Baldasar.

Beskućnici koji su bili na večerašnjoj službenoj primopredaji prostorija istaknuli su u izjavama novinarima da su sretni što su dobili novo prihvatilište te su zahvalili svima koji su im u tome pomogli.

Pročitajte više