Sramotni HSS-ov načelnik: Ako ne mislite da je brak zajednica muškarca i žene, iselite se iz Hrvatske!

Foto: Općina Čepin

DRAŽEN TONKOVAC, HSS-ov načelnik Općine Čepin, na službenim je općinskim stranicama objavio tekst u kojem poziva sumještane da na referendumu o definiciji braka glasaju "za".

U svom tekstu Tonkovac, između ostalog, navodi da u Ustav na referendumu "imamo priliku usaditi temeljne vrijednosti našeg društva". No, HSS-ovac Tonkovac na tome se ne zaustavlja; onima kojima se, kako kaže, volja većine ne sviđa, Tonkovac poručuje da "slobodno mogu svoju sreću potražiti u sredini koja im se čini podnošljivijom i sklonijom".

Tonkovčevu umotvorinu prenosimo u cijelosti:

"Dragi moji sumještani,
u nedjelju, 01. prosinca 2013.g. provest će se referendum s referendumskim pitanjem: “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Pozivam sve svoje sumještane da se odazovu referendumu u što većem broju, kako bi se volja naroda iskazala u većoj mjeri. Ističem da ću ja osobno izaći i zaokružiti ZA jer mislim da su brak i obitelj temeljne vrijednosti našeg društva koje su utkane u opstojnost našeg naroda kroz sve bure i oluje koje ovaj narod podnosio u  ne tako davnoj prošlosti, sada imamo priliku usaditi u naš najviši zakonski akt, u  USTAV odredbu kako je brak životna zajednica žene i muškarca i ništa više i ništa manje.

Brak je zajednica jednog muškarca i jedne žene, temelj obitelji i idealno mjesto za rađanje i odgoj djece. Netko će reći kako je ovo stajalište zastarjelo, tradicionalno,… pitam vas zašto se stidjeti toga, jer naša tradicija, obitelj i obiteljske vrijednosti temelj su naše opstojnosti kao malog naroda u ovoj velikoj Europskoj obitelji.

Neka se na ovom referendumu iskaže volja većine, pogotovo stoga jer ta volja nije usmjerena protiv nikoga, a oni kojima se volja većine ne sviđa i čini im se ova naša sredina nepodnošljiva za življenje slobodno mogu svoju sreću potražiti u sredini koja im se čini podnošljivijom i sklonijom.

S poštovanjem Vaš

Općinski načelnik
Dražen Tonkovac".
 

Pročitajte više