Srbija dobila izlaz na more: Grčki grad Chrissoupoli Jagodini darovao dio plaže

JAGODINA je i službeno postala vlasnik dva hektara zemlje na grčkom primorju. U grčkom gradu Chrissoupoli grad Jagodina je od sada i službeno vlasnik dva hektara zemlje, na samoj obali, preko puta otoka Thasos.  Čin primopredaje obavili su predsjednici dvaju gradova, Chrissoupolija i Jagodine, Savas Mihailidis i Dragan Marković Palma, piše Blic.

"Ovdje smo da vam i službeno predamo dio plaže koji se prostire na dva hektara i to je poklon grada Chrissoupolija gradu Jagodina. Ovdje možete izgraditi turističke komplekse, jer je ova zemlja sada vaša", izjavio je na maloj svečanosti primopredaje zemlje gradonačelnik Chrissoupolija Savas Mihailidis.

Marković je rekao da se radi o velikom danu za Jagodinu jer je na ovaj način i Srbija izašla na more.

"U ime Srbije i grada Jagodine, ja vam se zahvaljujem i želim reći da ćemo naći investitore iz Srbije, koji će na ovom dijelu grčke obale izgraditi hotele, a najveći dio tog turističkog kompleksa koristit će učenici i studenti iz Jagodine. Kada završimo administrativne poslove, dostavit ćemo vam projekte, da vidite kako će izgledati hoteli", rekao je Marković, koji je ovom prilikom postavio zastavu Srbije u pijesak.

Pročitajte više