Stanari Gornjeg Grada: Ulice su blokirane, ali ispred Sabora i Vlade sve je očišćeno

Foto: Indexov čitatelj M.S.

STANARI Gornjeg Grada i dalje su u blokadi. Od kada je snijeg počeo padati do danas u Mletačkoj i Demetrovoj ulici nije bilo ralice, pa građani, uglavnom starije životne dobi, nemaju kamo. Indexov čitatelj tvrdi kako je sinoć jednoj starijoj Zagrepčanki trebala liječnička pomoć, pozvana je Hitna, međutim vozilo su morali ostaviti u Mesničkoj ulici jer u Demetrovu nisu mogli ući.

"Stanari koji su većinom u trećoj životnoj dobi su "pojeli" snijeg ispred svojih domova, no javne prometnice su i dalje blokirane jer kroz ove dvije ulice niti jednom nije prošla ralica ili neki sličan stroj. Apeliramo da prođu samo jednom a sve ostalo ćemo mi urediti.", piše Indexov čitatelj koji dodaje kako je ispred Sabora i Vlade RH koji su udaljeni 50-tak metara sve besprijekorno očišćeno.

Kada mislite očistiti parkirališta, mislite li umanjiti cijenu karte za dane kada ne možemo parkirati?

Indexu se javio još jedan posjetitelj nezadovoljan radom gradskih službi. Naime, kaže kako plaća povlaštene karte za dva automobila za drugu zonu parkiranja, i to ispred vlastite kuće na Trešnjevci te to smatra nametom odnosno dodatnim porezom na automobile.

"Kako god to nazivali, obzirom da taj namet plaćamo, zanima nas, obzirom da je osnovna djelatnost podružnice Zagrebparking "upravljanje i održavanje parkirališta u gradu Zagrebu", kada točno planirate očistiti parkiralište u Tratinskoj i sporednim ulicama.

Planirate li stanarima koji su unaprijed platili parkirališne karte produžiti njihovo trajanje za onaj broj dana koji će vam biti potreban da parkirališta u Zagrebu dovedete u stanje u kojem se mogu normalno upotrebljavati. Ili možda planirate umanjiti cijenu povlaštene karte za iduće razdoblje u proporciji? Ili ste pak odlučili poslati djelatnike na godišnji odmor/zimski san dok se snijeg sam ne otopi, a što bi po trenutno raspoloživim podacima moglo biti oko proljeća???", pita se stanar Trešnjevke.

Pročitajte više