Starac iz Šibenika varao umirovljenike: Za ionako besplatan prijevoz naplaćivao im članarinu u Udruzi

DOVRŠENO je opsežno kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim Šibenčaninom i Udrugom sa sjedištem u Šibeniku, koje se tereti za više prijevara u gospodarskom poslovanju, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Kako je izvijestila policija, 72-godišnjak je kao predsjednik Izvršnog odbora udruge sa sjedištem u Šibeniku, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za Udrugu, protivno Odlukama gradonačelnika Grada Šibenika o besplatnom prijevozu umirovljenika i bez uporišta u Statutu Udruge, u razdoblju od 1. siječnja 2008. godine do 14. svibnja 2012. godine, neosnovanim naplatama članarine i upisnine za prijevoz umirovljenika, kao i naplatama upisnine radi dobivanja kartice za povoljniju kupnju artikala u tvrtci iz Unešića, Udruzi protupravno pribavio imovinsku korist od 55.010 kuna

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnesena kaznena prijava, jednako kao i protiv Udruge, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Pročitajte više