Stephanie puštena na kućnu njegu, magnetska rezonanca potvrdila: Drugi zahvat neće biti potreban!

RODITELJI malene Zadranke Stephanie Milde, Anita i Ivica, potvrdili su da je obavljena magnetska rezonanca koja je pokazala da je sve u redu i da drugi zahvat neće biti potreban. Stephanie je pustena na kućnu njegu i sada joj slijedi oporavak uz fizikalnu terapiju.

Prvi dio terapije će obaviti u Chicagu jer na preporuku liječnika još nije spremna za ulazak u avion radi stabiliziranja tlakova u mozgu i tijelu, a za oko mjesec dana vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti s fizikalnom terapijom kako bi u potpunosti ozdravila. Majka Anita ostat će sa Stephanie u Americi dok se otac Ivica i sestra Melanie vraćaju u Zadar sljedeći tjedan radi poslovnih i školskih obveza.

Počekom godine obitelj Milda šokirala je dijagnoza - Arnold-Chiarijeva malformacija, što znači da joj kost urasta u mozak. Stephanie je neprestano boljela glava, imala je probleme s ravnotežom, a prijetila joj je paraliza, pa i smrt.

Najprije je operirana u Zagrebu i uklonjen joj je dio kosti, ali bol nije prestala. Zagrebački liječnik je tvrdio da je izliječena te odbio potpisati dokument koji bi HZZO-u omogućio da plati liječenje u SAD-u. Roditelji su tada pozvali u pomoć medije i dobre ljude, organizirali su se humanitarni koncerti, utakmice i mnogi su građani financijski pomogli.

"Stephanie ima snažan i prekrasan duh"

U samo desetak dana na račun je sjelo potrebnih dva i pol milijuna kuna, ali tada su nastupili problemi u bolnici u Chicagu. Stephanie je dobila temperaturu i operacija je odgođena. Prije tjedan dana napokon su došle dobre vijesti: operacija je uspjela i druga možda neće biti ni potrebna.

Prema riječima dr. Davida Frima koje su prenijeli roditelji malene Zadranke, kod Stephanie je sindrom ACM-a u potpunosti uklonjen. Tonzile koje su kod Stephanie bile jako spuštene i spojene, što joj je zadavalo velike probleme, dr. Frim je s liječničkim timom podigao i uz to razdvojio C1 kralježak, a kost koja je također smetala i stvarala probleme izvadio.

"Većina djece se od ove operacije vrlo dobro i brzo oporavi, a Stephanie ima snažan i prekrasan duh. Oduševljeni smo kako je cijela Hrvatska stala iza Stephanie", rekao je liječnik David Frim.

Pročitajte više