Stigla šesta optužnica protiv Sanadera: Tereti ga se da je prodajom jeftinije struje oštetio HEP za 650 milijuna kuna

Foto: Bruno Konjević / Cropix

NA ZAGREBAČKI Županijski sud stigla je i šesta optužnica protiv Ive Sanadera. Riječ je o optužbi da je HEP oštećen za 650 milijuna kuna, jer se struja šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju prodavala ispod tržišne cijene.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je Media servisu da je nova optužnica stigla na sud.

"Tijekom današnjeg dana stigla je optužnica županijskog Državnog odvjetništva protiv Ive Sanadera, a optužnica je vezana uz aferu prodaje struje od strane HEP-a mostarskom Aluminiju. Stavlja mu se na teret da je potaknuo bivšeg predsjednika uprave Ivana Mravka na sklapanje ugovora kojim je na koncu HEP oštećen za 650 milijuna kuna", kazao je Devčić pojasnivši da optužnica sada ide sucu istrage koji ju formalno ispituje i šalje na odgovor okrivljeniku i njegovim braniteljima. Potom će se spis dostaviti optužnom vijeću koje vodi daljnju proceduru.

Početkom 2012. optuženi su još Ivan Mravak, bivši Mravkov savjetnik Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić. Odustalo se od progona bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana.

Sanader je, nakon što je ispitan u ovom slučaju, ustvrdio da je jeftinija struja TLM-u i Aluminiju prodavana temeljem uobičajenih vladinih odluka i da u tome nema ništa nezakonito.

Pročitajte više