Što je prava istina o obitelji Judith Reisman i holokaustu?

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

JUDITH REISMAN u svijetu je prisvojila atribut "kontroverzna" zbog mnogih svojih stajališta, a prvenstveno onih da su njemački homoseksualci rukovodili holokaustom. A što je navelo ovu američku komunikologinju na istraživanje holokausta, otkrila je u svom radu "The pink swastika and holocaust revisionist history".

Napominje kako ju je na istraživanje potaknula činjenica da je "gotovo cijelu svoju (židovsku) obitelj izgubila u plinskim komorama tijekom Drugog svjetskog rata te da je bila duboko zabrinuta zbog činjenice da su muzeji diljem svijeta otvarali izložbe kojima su insinuirali da su tijekom Drugog svjetskog rata nacisti počinili masovna ubojstva homoseksualaca". Ostalo je povijest, njezini stavovi i "istraživanja" o holokaustu i utjecaju homoseksualnih zajednica poznata su u svijetu.

U biografiji ni riječi o gubitku "gotovo cijele obitelji" u holokaustu

I dok Reisman i njeni suradnici u javnost puštaju informaciju da je njena uža i šira obitelj stradala u Holokaustu, štoviše, da je veći dio ubijen u samom Auschwitzu, u svojoj biografiji američka komunikologinja priča sasvim drugačiju priču.

"Moj otac Matthew rođen je u Massachusettsu, a majka Ada u New Jerseyju. S vremenom su preuzeli vlasništvo nad "Matthew`s Sea Foodom", koji se bavio prodajom svježe ribe, u Irvingtonu. Sjećam se da je obitelj svakih nekoliko mjeseci organizirala veliku obiteljsku večeru u kući moje tete Laure u South Orangeu. Više od četrdeset odraslih i deseci djece okupili su se oko obiteljskog stola, koji je uvijek bio savršeno uređen. Nakon večere, bez televizije ili intervencije modernih uređaja, razvila bi se žustra politička rasprava između mojih roditelja i ostatka obitelji, ali atmosfera bi se stišala kada bi teta Ruth sjela za klavir. Pridružili bi joj se moj otac i tri tete, Laura, Shirley i Mary te bi zapjevali stare židovske pjesme. Bila sam očarana", napisala je Reisman u svojoj biografiji "A personal Odyssey to the truth".

Reisman napominje kako je rođena kao Judith Ann Gelernter 1935. godine u New Jerseyju, ali, opisujući svoje djetinjstvo, nigdje ne navodi da je "gotovo cijelu obitelj izgubila za vrijeme holokausta". Što je, dakle, prava istina o obitelji Judith Reisman i holokaustu - ono što tvrdi u biografiji, ili pak informacije koje ona i njezini suradnici plasiraju u javnost?

Pročitajte više