Stratište Ćakula: Brat Fani Horvat i šef scenske opreme HNK Split optuženi za djelo protiv opće sigurnosti!

Screenshot: YouTube (Ilustracija)

SAŠA HORVAT, brat Fani Horvat, nove Kerumove supruge, optužen je za teško kazneno djelo protiv sigurnosti!

Riječ je o događaju koji se zbio 18. kolovoza prošle godine na koncertu dueta 2Cellos na splitskoj Rivi. Tribina za VIP goste bila je smještena u Horvatovoj Ćakuli, a negdje oko 21 sat supruga popularnog radijskog komičara Zvonimira Stipičića Miša pala je s vrha tribine!

Kada je pokušala sjesti, propala je kroz ogradu koja nije bila osigurana, a stolica se nalazila uz sam rub ograde. Nesretna žena je zadobila teške tjelesne ozljede. Pravo je čudo da je ostala živa jer je pala s visine od gotovo četiri metra! Pad je ublažio zid za koji je zapela stolica...

I do pet godina zatvora!

Uz Horvata optužen je i Ivica Kalebić, šef scenske opreme HNK u Splitu, koji je poslove u Ćakuli radio kao obrtnik. U optužnici se navodi da je postavio konstrukciju tribine bez potpune zaštitne ograde, već je po nalogu Horvata bez učvršćivanja postavio tkaninu crne boje ne stavivši pisano upozorenje ili znak da nema zaštitne ograde.

Horvat je potom na takvu montažnu kontrukciju postavio veći broj stolova i stolica svog caffe bara te dozvolio posjetiteljima s VIP ulaznicama da se smjeste, olako držeći da nema opasnosti za visoke goste. 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Horvata i Kalebića za članak 222. stavak treći Kaznenog zakona, za što je predviđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Šef scenske opreme HNK Split: Neizmjerno mi je žao

Čuli smo se s Kalebićem. "A što reći. Ja nisam od onih koji bježe od odgovornosti. Neizmjerno mi je krivo i žao što se ovo dogodilo. Nadam se da je žena prošla bez težih i dugotrajnijih posljedica. Ne bih sebi do kraja života mogao oprostiti da joj se što takvo dogodilo", kazao nam je.

S obzirom da je zaposlenik HNK, a ima obrt koji se bavi istom vrstom djelatnosti, pitali smo Kalebića je li tražio posebno dopuštenje intendanta kazališta da se van radnog vremena bavi sa takvom djelatnošću za privatan interes.

"Ne. Nisam dosad trebao tražiti dozvolu, niti znam da bi je uopće trebao tražiti", odgovorio nam je Kalebić.  

U doba nesreće kazalište je još uvijek vodio Duško Mucalo.

Pročitajte više