Strava u Južnom Walesu: Zlostavljani trogodišnji dječak bio je toliko gladan da je čupao i jeo vlastitu kosu

TROGODIŠNJI dječak iz Južnog Walesa kojeg su okrutni roditelji zaključali u improviziranu ćeliju bio je toliko gladan da je čupao i jeo vlastitu kosu, prenosi Daily Mail.

Njegova 25-godišnja majka Lisa Brooks i 22-godišnji očuh danas su odvedeni u zatvor na služenje kazni. Za vrijeme suđenja poroti je rečeno kako je dječaka od sigurne smrti dijelilo samo nekoliko sati, jer kada je spašen i odveden u bolnicu nalazio se u stanju teške pothranjenosti i dehidracije.

Bio zatvoren u praznoj hladnoj sobi zidova zamrljanih izmetom

Policija ga je pronašla tri tjedna prije Božića 2010. godine nakon anonimne dojave koju je zaprimila socijalna služba. Policajca koji mu je spasio život toliko je šokiralo stanje u kojem se dječak nalazio da je počeo plakati. U maloj praznoj sobi nije bilo svjetla ni grijanja, a vani je padao snijeg. Imao je samo kahlicu, zdjelu i viljušku, a zidovi su bili zamrljani izmetom.

Kada ga je uzeo u naručje dječakove su oči su bile preokrenute te je plitko disao, tijelo mu je bilo pothlađeno i beživotno. Uz loše zdravstveno stanje u kojem se nalazio bili su vidljivi i tragovi zlostavljanja. Imao je masnice na oba oka, veliku posjekotinu na čelu, a na rukama je imao tragove vezivanja.

Dječaka zatvorili jer su "strahovali da ne ozlijedi njihovu drugu bebu"

Nesavjestan i monstruozan par priznao je krivnju za svjesno zanemarivanje djeteta, majka je osuđena na trogodišnju zatvorsku kaznu, dok će očuh u zatvoru provesti tri i pol godine.

Nakon pružene liječničke skrbi i potpunog oporavka zlostavljanog dječaka posvojila je jedna udomiteljska obitelj i zasad ne pokazuje znakove psihološke traume.

Njegovi roditelji svoje su nedjelo opravdavali tvrdnjama kako su dijete zatvorili jer se mališan ozljeđivao te zato jer su strahovali da ne ozlijedi njihovu drugu bebu.

Skoro svako deseto dijete u Velikoj Britaniji trpi neki oblik zlostavljanja

Tužiteljstvo je sudu pokazalo snimku s mobitela koja zlostavljanog mališana prikazuje golog u sobi. Udarao se i plakao, te se čuje kako mu majka i očuh govore da stane uza zid jer u suprotnom neće dobiti doručak.

Prema nekim izvještajima njegov slučaj nije jedinstven, skoro svako deseto dijete u Velikoj Britaniji trpi neki oblik zlostavljanja ili zanemarivanja.

Pročitajte više