Suđenje fra Šimi i bankarici nastavlja se za dva tjedna - bude li raspravno sposobna

Foto: Hina

JASMINA BILONIĆ, bankarica optužena za pomaganje fra Šimi Nimcu u pronevjeri gotovo 10 milijuna kuna, u mjesec dana nije zaključila pretrage srca i štitnjače, zbog čega je suđenje odgođeno na neodređeno. Patolog Antonio Alujević ustanovio je pregledom medicinske dokumentacije da nije raspravno sposobna pa je zaključeno da je najbolje da se Bilonić podvrgne temeljitim pregledima. 

Lozina odlučan da suđenje završi još ovaj mjesec

Da će sve skupa to toliko potrajati, sudac Slavko Lozina nije očekivao. Odlučan je da ne gubi vrijeme i ako je ikako moguće suđenje zaključi do godišnjeg odmora, dakle, tijekom ovog mjeseca.

Zbog toga je zakazao nastavak rasprave za 16. i 17. srpnja. U sudnicu će biti pozvana čak tri vještaka medicinske struke kako bi dali sveobuhvatno mišljenje o raspravnoj sposobnosti optužene Bilonić. Steknu li se uvjeti za nastavak suđenja, Lozina kani saslušati još jednog svjedoka, čuti obrane optuženika i završne riječi optužbe obrane te potom objaviti presudu.

Život na visokoj nozi

Fra Šime Nimac kao župnik u Baškoj Vodi prodao je teren u vlasništvu župe te za svega dva mjeseca, do srpnja 2012. godine s računa pokupio sav novac. Bilonić se tereti da mu je pomogla da ga "skloni". Optuženici su sa novcem župe uskočili u život na visokoj nozi. Kupili su brod, luksuzni automobil Passat CC, a ozbiljno se razmišljalo i o ulaganjima u nekretnine po obali i otocima.

 

 

Pročitajte više