Suđenje "zagrebačkom bombašu" Blaževiću: "Tjerao nas je sa stanice i govorio da će eksplodirati bomba"

Foto: Ronald Goršić/Cropix

U NASTAVKU suđenja Vojislavu Blaževiću, optuženom da je u siječnju podmetnuo dvije eksplozivne naprave u Zagrebu, svjedočili su Margareta Bosak, koja se nalazila na autobusnoj stanici neposredno prije eksplozije, Blaževićeva supruga Ljiljana te vozač ZET-a Dejan Dorić.

Bosak je ispričala kako se na stanici te večeri, kada se dogodila eksplozija, nalazila s prijateljem te da im je Blažević prišao i rekao da se maknu jer će eksplodirati bomba. Tvrdi da mu isprva nisu vjerovali, ali kada su otišli začuli su eksploziju.

Vozač ZET-a Dorić ispričao je kako je te večeri vidio nekoliko djevojaka koje su trčale, a za njima je trčao i Blažević.

"Izgledalo je kao ih tjera s tog mjesta na kojem su se nalazile. Kada je vidio da su djevojke otišle, vratio se na stanicu gdje je nešto čačkao po torbi ili kutiji. Krenuo sam autobusom dalje i tada začuo prasak", kazao je na sudu Dorić.

Blaževićeva supruga pak tvrdi da je Vojislav na dan prve eksplozije bio s njom u kući te da su o eksploziji saznali od njezine majke. Što se tiče druge eksplozije, Ljiljana tvrdi da je Vojislav tu večer trebao biti na putu za Njemačku. Kada je oko ponoći začula eksploziju, pokušala je nazvati Blaževića, ali joj se on nije javio. Nedugo nakon toga na vratima su joj se pojavila dvojica policajaca. Objasnila im je da je njezin suprug otišao na put, a idućeg dana stigli su pripadnici krim policije koji su pretražili stan.
 

Pročitajte više