Supetar: Predsjednik gradskog vijeća podnio ostavku zbog politike uhljebljivanja SDP-a i HUS-a

Ilustracija: Google Street View

PREDSJEDNIK Gradskog vijeća Supetra Petar Maričić, koji je na tu dužnost prije dvije godine izabran kao kandidat Hrvatske narodne stranke (HNS), dao je u utorak neopozivu ostavku na tu dužnost ističući da se ne slaže s politikom koalicije SDP-a i HSU-a u tom gradu, na otoku Braču, koju je ocijenio štetnom jer se bavi uhljebljivanjem svojih kadrova, u čemu on ne želi sudjelovati.

"S obzirom na štetnu politiku koalicije SDP-a i HUS-a u gradu Supetru, koju posljednjih nekoliko mjeseci karakterizira uhljebljivanje, destrukcija i hajka na kvalitetne i dokazane ljude u gradskim tvrtkama, podnosim naopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Supetra na koje sam jednoglasno izabran na konstituirajućoj sjednici 13. lipnja 2013.", priopćio je u utorak Maričić.

Nasilna smjena direktora

Po njegovim tvrdnjama, ustrajavanje na štetnoj politici "kulminiralo je upravo dovršenom nasilnom smjenom direktora Komunalnog društva 'Grad' d.o.o. i izborom potpredsjednice supetarskoga SDP-a na mjesto nove direktorice tog društva".

"Umjesto da se u svojemu mandatu većina koju čine SDP i HSU bavi interesima građana i donošenjem odluka važnima za naš grad, kao što su npr. odbijanje pokretanja postupka osnivanja samostalne lučke uprave Supetra, oni se svojom političkom snagom koriste za uhljebljivanje političkih podobnika u gradske tvrtke. Vlasnici tih tvrtaka su isključivo građani Supetra, Mirca, Splitske i Škripa, a ne oni kao politička većina", navodi u priopćenju Maričić.

Ističući kako će, nakon ostavke, svoje djelovanje nastaviti kao gradski vijećnik Supetra, Maričić je poručio kako ostavku daje isključivo zbog moralnih razloga, kao čovjek, suprug, otac te građanin Supetra koji "u štetnim događajima ne može i ne želi sudjelovati".

Pročitajte više