"Svaki brucoš Pravnog fakulteta srušio bi Vojkovićev ugovor po kojem je dobio 7,5 milijuna kuna otpremnine"

"NAGODBA  između Hrvoja Vojkovića i Nadzornog odbora Croatia osiguranja prema kojoj Croatia osiguranje plaća Vojkoviću odštetu u iznosu od 7,5 milijuna kuna zbog nezakonitog otkaza organizirana je pljačka pod pokroviteljstvom Vlade RH, koja ima većinski udio u toj tvrtki. Naime presuda o nezakonitom otkazu radnog odnosa ne povlači za sobom valjanost ugovora koji je Sanaderova Vlada zaključila s Hrvojem Vojkovićem", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Juris Protecta, nevladina udruga za unapređenje pravosuđa u RH.

Ugovor je ništavan i rezultat je dogovora HSLS-a i HDZ-a

Naime, prema ovoj nevladinoj organizaciji zaključenje "ugovora" prema kojem je Sanader ugovorio mjesečnu plaću od 261.500 kuna odnosno 36.500 eura uključivši takozvani bonus nije ništa drugo nego zloupotreba položaja, jer profil radne snage s iskustvom i kvalifikacijama Hrvoja Vojkovića na tržištu rada košta 10.000 kuna ili 1.500 eura.

"Sklopljeni ugovor je ništavan i po osnovi fiktivnog ugovora, jer je zaključeni ugovor obeštećenje za koaliranje HSLS-a sa Sanaderovim HDZ-om ili pak pokriće za neki drugi posao, a nikako za angažman predsjednika Uprave Croatia osiguranje", smatra Juris Protecta dodajući da je ugovorena naknada odnosno mjesečna plaća najmanje 20 puta veća od uobičajene naknade za profil djelatnika formata Hrvoja Vojkovića.

Pranje novca iz CO-a?

Ugovor bi trebao biti ništavan po dva detalja. Prvi je taj da je ugovor zaključen zloupotrebljavajući službeni položaj s namjerom da se poduzeću Croatia osiguranje pričini materijalna šteta, a obje strane su bile toga svjesne. Drugi detalj je da Ugovor predstavlja fiktivni pravni posao za ugovaranje dvadeset puta veće mjesečne place, kako bi se na taj način oprao novac iz Croatia osiguranja.

"Odustajanje od ulaganja žalbe i posebno nepodnošenje tužbe kojom bi se utvrdila ništavost 'ugovora o radu' između Sanaderove Vlade i Hrvoja Vojkovića vodi nužno do zaključka da sadašnja Vlada smatra zaključeni ugovor valjanim. Svaki brucoš prava sigurno će znati da bi pobijanje tako zaključenog 'ugovora' trebalo biti uspješno pred sudom", zaključuje udruga Juris Protecta dodajući da bi se zbog ovog trebalo pokrenuti kazneni postupak.

Pročitajte više