Svećenik iz Županje rekao dugokosom dječaku: "Curo, kada odrasteš bit ćeš bolestan i peder!"

POTRESNA priča zabrinutih roditelja dolazi iz Županje, a govori o nevjerojatno okrutnom i bezobzirnom postupanju tamošnjeg svećenika prema mladim vjernicima.

U redakciju Glasa Slavonije javila se zabrinuta žena koja je odlučila razotkriti tamošnjeg svećenika, velečasnog Ivana Varoščića, župnika župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, koji uznemirava djecu u toj mjeri da se neka od njih tijekom prve ispovijedi pomokre od straha.

"Kad odrasteš bit ćeš bolestan i peder!"

Žena je ispričala kako je njezin nećak, kojemu je svega deset godina, prošlog tjedna pohađao nastavu iz vjeronauka u župnom uredu, kao dio pripreme za Prvu pričest. Mališan ima dugačku kosu, što je očito zasmetalo svećeniku, koji mu je na odlasku doviknuo: "Curo, curo!". Dječak se okrenuo i objasnio mu da on nije "cura", na što mu je ovaj odgovorio: "Kada odrasteš bit ćeš bolestan i peder".

Nakon što je doznao što se dogodilo, dječakov djed otišao je županjskog dekana, velečasnog Marka Peulića, kojemu je objasnio što se dogodilo. Nakon toga posjetio je i dotičnog svećenika, koji mu je rekao da nije znao čije je dječak dijete (naime, njegov otac teško je stradao u prometnoj nesreći) te da je znao, nikada to ne bi rekao. Na kraju razgovora dodao je samo da se tu ipak radi "o djetetovoj riječi protiv njegove".

Prema tvrdnjama ogorčene žene, svima je u Županji poznato kako se velečasni Varoščić ponaša prema djeci i kakve stavove zagovara, ali nitko nikada nije poduzeo nikakve korake kako bi ga se otpustilo iz župe.

Pročitajte više