Svi bježe od "predsjedničke vile" u Visokoj, ne zna se tko će podmiriti režije

Foto: Hina

REZIDENCIJALNA vila u Visokoj ulici je predana na upravljanje Uredu predsjednika, no kako doznaje N1 više nitko nije zagrijan za njezino korištenje, pa se ne zna tko će ovaj mjesec podmiriti režije.

Vila će za tjedan dana biti pod ingerencijom predsjednice Grabar-Kitarović, no trenutačno je i dalje pod upravom Ureda za državnu imovinu.

> Komadina o preseljenju Ureda: Predsjednica je dobila "tuk na utuk"

Pokušaj N1 televizije da razriješi nedoumice je urodio s više pitanja nego odgovora. 

"Na naš upit je li im Ured za upravljanje državnom imovinom predao ključeve i odluku o upravljanju rezidencijom u Visokoj ulici, u Uredu predsjednika odgovaraju da se takvo što nije dogodilo, i da je rezidencijom i dalje upravlja Ured za državnu imovinu. Oni pak na isto pitanje odgovaraju - sve pitanja o rezidenciji u Visokoj uputite Uredu predsjednika, vila je u njihovoj ingerenciji. Pitali smo i vladu koja je donijela uredbu kojom se vila u Visokoj stavlja na raspolaganje Kolindi Grabar Kitarović. I oni ipak kažu - odgovoran je Ured predsjednika. U cijeloj priči, čija je vila, sada je jasno da rezidenciju u Visokoj zapravo ne želi nitko. Prema svemu sudeći, ni sama Kolinda Grabar Kitarović koja ju je u kampanji i tražila," piše N1.

Bez obzira na nedoumice, troškove održavanja će pokrivati Ured predsjednice čak i ako se ona odluči na predsjedanje iz alternativne lokacije o čemu će javnost doznati nakon primopredaje vlasti.

Pročitajte više