TEDxMaksimir za znatiželjne, uspješne i inovativne ljude

U SUBOTU, 3. ožujka 2012., u hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb, istaknuta imena iz znanosti, umjetnosti, obrazovanja, tehnologije, poduzetništva, zabave i drugih područja, iznijet će svoje ideje na konferenciji TEDxMaksimir.

U Zagrebu će se održati TEDx  program lokalnog, samostalno  organiziranog, cjelodnevnog događaja. Na TEDxMaksimir događaju će se publici predstaviti inovativni mislioci i praktičari koji na drukčiji način promišljaju svijet i društvene pojave: Boris Veličan, Zoran Kurelić, Sandra Sajtlik i Nikola Horvat, Marko Pavlović, Boris Blažinić, Ivica Puljak, Marko Košiček, Dario Šafarić, Damir Hoyka, Pep Torres, Matija Kopić, Mate Rimac, Bojan Pečnik, Miroslav Ambruš Kiš. Njihov nastup bit  će otvoren  za  javnost  uživo,  sudjelovanjem  na  samoj  konferenciji  TEDxMaksimir, ali i virtualno, putem interneta, preko live streaminga, Facebooka i Twittera te kasnije na portalu TED.com.



TED -ovu publiku čine znatiželjni, uspješni i inovativni ljudi. Oni prate svjetske trendove i žele se povezati kako bi se, kroz zajednički socijalni  kapital, međusobno povezali u mrežu te  tako potaknuli razvoj, razmjenu i realizaciju ideja u duhu TED -a. "Zajedno gradimo događanje koje će inspirirati našu zajednicu na veće angažiranje u inovacijama za socijalne promjene, koje će služiti kao temelj za snažnu prisutnost TED zajednice u Hrvatskoj.", priopćili su iz organizacije.

TED je neprofitna organizacija  posvećena idejama vrijednima širenja, a glavni cilj TEDxMaksimir događaja jest otvoriti  platformu za povezivanje i razmjenu izvanrednih ideja te na taj način pokrenuti stvaranje pozitivnih promjena u našoj zajednici.

TED (Technology, Entertainment, Design) global na je platforma predana idejama vrijednima širenja. TEDx je lokalno organiziran događaj koji je usmjeren prema pojedincima i inovacijama u različitim gradovima. Fenomen TED-a započeo je u Kaliforniji prije 26 godina. S vremenom je prerastao u pokret širom svijeta i postao zajednicom ljudi koji vjeruju u moć i snagu ideja. Neki  od govornika koji su prepoznali  TED -ovu platformu su Al  Gore, Bill  Gates , Steve Jobs , James  Cameron,  Malcolm Gladwell, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Isabel Allende, Gordon Brown i još stotine drugih za koje još ne znate - ali ćete sigurno saznati!

Pročitajte više