Tajna Bandićeve vikendice: Je li i zagrebački gradonačelnik ljubitelj umjetnina?

Screenshot: HRT

SLUŽBENO i dalje nije poznato što je sve policija pronašla prilikom pretresa doma i vikendice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, no u pojedinim medijima su se pojavila nagađanja kako je baš poput svojih jednako poznatih prethodnika u Remetincu, Ive Sanadera i Nadana Vidoševića, Bandić veliki ljubitelj umjetnina.

Navodno je u Bandićevoj vikendici pronađen veći broj slika, no vrijednost te "kolekcije" je upitna budući da nikome od novinara, koje je Bandić znao ugošćivati u vikendici, ranije nije "zapela za oko". Moguće je tako da se radi o većem broju djela nepoznatih autora, koje je Bandić dobio kao poklone i nagomilao tijekom godina. Krije li se među njima i koja iznimno vrijedna umjetnina i je li Bandić u podrumu vikendice imao "tajno skrovište", zasad nije poznato.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik jučer je nakon pretrage vikendice izjavio kako su istražne radnje koje su provedene tajne. "Ali, ako vas zanima, mogu reći da ništa spektakularno nije pronađeno, obična kuća", dodao je Krsnik za HRT. Večeras nam se Krsnik nije javljao kako bismo provjerili nove informacije.

Vrijednost svih pronađenih predmeta bit će predmet procjene, a ispostavi li se da je Bandić doista nagomilao umjetnine veće vrijednosti, kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, to neće biti predmetom nove istrage već će se porijeklo te imovine ispitati u sklopu postojeće istrage. Podsjećamo, ni u slučajevima Sanadera i Vidoševića pronalazak umjetnina nije doveo do proširenja istrage ili otvaranja nove.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više