Tajnik HČSP-a otkriva zašto im klub ima slovo U: Dizali smo slovo Č, a petokraka se razbila...

Foto: Facebook

U SPLITU već neko vrijeme uspješno djeluje malonogometni klub Ustanik. Predsjednik je politički tajnik HČSP-a i splitski gradski vijećnik Luka Podrug. Ustanik na svom grbu nosi veliko stilizirano slovo U, što nije po slovu zakona jer se na taj način promoviraju zabranjeni simboli. Dosad, međutim, nitko nije vidio nikakve zakonske prepreke jer klub uredno nastupa u županijskoj malonogometnoj ligi.

Podrug: "Ne shvaćam paranoju..."

"Ne mogu vjerovati. Imam osjećaj kao da opet živimo u vrijeme Univerzijade, kada se nije moglo staviti U već se morao staviti Y. Jednostavno ne shvaćam paranoju ljudi koji se bave ovakvim stvarima. U je u grbu jer se klub zove Ustanik. To je stranački klub, a kako nastupa u drugoj ligi nije se više mogao zvati HČSP. Radi se o stiliziranom grbu stranke", bio je iznenađen Luka Podrug zanimanjem medija za grb stranačkog kluba.

Podruga o slovu U već pitali u Državnom odvjetništvu

A o tome su ga već pitali.

"Početno slovo kluba je bilo je slovo Č u ležećem stavu s petokrakom. Onda su mi rekli da su slova na grbovima uspravna. Dok smo ga podizali, slovo Č se pretvorilo u slovo U, a petokraka se razbila. Isto sam rekao i Državnom odvjetništvu kada su me prije godinu dana pitali o tome", kazao nam je Podrug.

Redovni i na misi za Pavelića

Stavovi HČSP-a nisu nepoznati, vodstvo stranke u Splitu je redovno na misama za poglavnika Antu Pavelića te u tome ne vide nikakav problem.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskog HČSP-a Marko Skejo smatra da je Pavelić najveći hrvatski rodoljub i da je napravio najbolje što je mogao u datim povijesnim okolnostima. Logore u Jasenovcu i Staroj Gradiški nazvao je bolnicama otvorenog tipa u kojima su stradali samo zatekli neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici.

Rođen 10. travnja 1941. godine

Da sve bude u duhu, na Facebook profilu MNK Ustanik, kao datum rođenja naveden je 10. travnja 1941. godine. Na obljetnicu osnivanja NDH, pripadnici HOS-a, na čelu s Markom Skejom već tradicionalno polažu vijence za poginule suborce u Domovinskom ratu, a svoje delegacije redovito šalju i Grad Split te Splitsko-dalmatinska županija.

 

 

Pročitajte više