Taksi sa ministricom Zlatar skrivio nesreću: Udario u automobil sa ženom i djetetom pa pobjegao?

MINISTRICA kulture Andrea Zlatar danas je bila u taksiju koji je u zagrebačkoj ulici Nova Ves sudjelovao u prometnoj nesreći. Prema riječima očevica, u parkiranom automobilu je majka u sjedalicu vezala dvogodišnje dijete.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili da se nesreća u kojoj je sudjelovao taksist dogodila oko 14 sati u Novoj Vesi te da se potom vozač udaljio sa mjesta nesreće. Očevidac nam je kazao da je prije nesreće mladi par u parkirani automobil spremao stvari, a potom je majka počela vezati dijete u sjedalicu.

"Kada su taksist i muškarac iz drugog automobila počeli razgovarati otišla sam kući pješice"

Prema njegovim riječima, Rover Radio Taxija je tada udario u vrata parkiranog automobila koja su udarila majku te je ona od šoka sjela na cestu, a dijete je počelo plakati. Dodaje kako se taksist zaustavio oko 50 od mjesta gdje se dogodila nesreća.


Na stražnjem sjedalu automobila kada se dogodila nesreća je bila ministrica kulture Andrea Zlatar, koja je, kako nam je rekla, otišla sa mjesta nesreće kada su otac i taksist počeli razgovarati.
"Koliko sam vidjela, vozač taksija je udario retrovizorom u drugi automobil. Kada su taksist i muškarac iz drugog automobila počeli razgovarati, budući da sam bila blizu svoga doma, ostavila sam mu novac za vožnju i otišla pješice do kuće", kazala je za Index ministrica Andrea Zlatar te dodala kako u drugom automobilu nije vidjela ženu i dijete te nije ostala na mjestu nesreće, kao što nije vidjela niti bijeg taksista.

"Svjedočit ću na sudu, ako je potrebno"

Smatra kako nije trebala ostati na mjestu nesreće, jer joj se i prije događalo da se vozi u taksiju "koji je imao nesreću" i tada bi po nju došao drugi taksi, ali budući da je bila blizu kuće, otišla je pješice. 
"Ukoliko će biti potrebno svjedočit ću na sudu iako sam sjedila na desnoj strani i nisam mnogo vidjela", dodala nam je Zlatar. Prema podacima zagrebačke policije u nesreći nije bilo ozlijeđenih, nego je nastala samo materijalna šteta.

Očevidac tvrdi i kako je, nakon što mu je vidno potreseni muškarac iz drugog automobila rekao da pričeka policiju i otišao vidjeti kako mu je supruga, taksist utrčao u automobil i pobjegao s mjesta nesreće te je "skoro izazvao još jednu nesreću na križanju Sinkovićeve ulice i ulice Medveščak kada je ignorirajući znak obvezno skretanje desno projurio preko dvije trake i dviju tramvajskih pruga i pobjegao u smjeru sjevera". Policija nam nije mogla potvrditi tu verziju događaja, ali su rekli kako se taksist udaljio s mjesta nesreće.

Pročitajte više