Talibani napali zgrade afganistanske vlade: Najmanje 18 mrtvih

Screenshot: YouTube

TALIBANSKE snage rano u četvrtak napale su kompleks vladinih zgrada u Afganistanu. Napad su izvela dvojica bombaša samoubojica u kamionima, a živote je izgubilo najmanje 18 ljudi. Među mrtvima se nalazi i osam policajaca koji su odmarali u obližnjim prostorijama, prenosi AP.

U napadu talibana na urede afganistanskih obavještajnih službi (NDS) u četvrtak je u središnjem dijelu zemlje poginulo je najmanje 18 pripadnika afganistanskih snaga a 150 ih je ranjeno, uključujući civile, po afganistanskim dužnosnicima koji tvrde da su usmrtili 19 napadača.

Gotovo dvadesetak pobunjenika opremljenih automatskim oružjem i lansirnim rampama ubijeno je u tom napadu na postrojenja NDS-a u pokrajini Gazni, jednoj od najnestabilnijih u Afganistanu.

Napad potvrđuje nestabilnost stanja četiri mjeseca prije povlačenja vojnika NATO-a u trenutku kad zemlju potresa politička kriza oko nasljednika Hamida Karzaija na čelu države, s obzirom da se dva kandidata Ašraf Gani i Abdulah Abdulah ne slažu oko rezultata izbora i sastava vlade nacionalnog jedinstva.

Talibani koji su preuzeli odgovornost za napad raznijeli su rano u četvrtak kamion s eksplozivom na ulazu u zgradu obavještajnih službi, a potom otvorili vatru. "Nakon tri sata sukoba, snage sigurnosti usmrtile su 19 napadača", izjavio je Asadulah Ensafi, drugi čovjek policije Gaznija.

Podsjetimo, do napada je došlo za vrijeme tenzija u zemlji, s obzirom da još nisu jasni ishodi travanjskih predsjedničkih izbora.

Pročitajte više