Talijanski mediji o nesreći kod Jadranova: Cijeli Terres tuguje zbog smrti Danielea i Albana

Screenshot: Trentinocorrierealpi

U TALIJANSKOM mjestašcu Terres od svega 320 stanovnika ovih je dana neobično tiho. Mjesto je to iz kojeg dolaze dvojica mladića stradalih u utorak u teškoj prometnoj nesreći kod Jadranova, piše talijanski portal Trentino.

"Dvoje naše djece je mrtvo. Čekamo da stignu njihova tijela, na dan sprovoda bit će proglašen dan žalosti", navodi portal, pozivajući se na izjavu lokalnog načelnika Marca Martinija.



Danieleu Pedronu bile su tek 23 godine, a Albano Mahmutaj bio je godinu dana stariji. Inače zaljubljenici u motore, sa još dvojicom prijatelja, od kojih je Daniel Zambanini također teško ozlijeđen, krenuli su na odmor u Hrvatsku.


"Bili su to dobri, vrijedni dečki, gledao sam ih kako rastu. Albano je kao dječak došao s ocem k nama, upravo je u svibnju dobio talijansko državljanstvo. Ovo je malo mjesto i svi su jako povezani, osobito mladi. Ovaj gubitak nas je svih pogodio", rekao je Pedron. Upravo je on među prvima doznao za tragediju.

"Nikada neću zaboraviti taj dan", kaže.

O "tragičnim praznicima u Hrvatskoj" piše i talijanska Gazzetta delle Valli, dok Vita Trentina prenosi da obitelji sada mogu samo čekati na povratak beživotnih tijela svoje djece.

Pročitajte više