Tisuću muslimana ispred norveške sinagoge formiralo "prsten mira": Smisao islama su ljubav i zajedništvo

Screenshot: Twitter (Synnøve)

VIŠE od tisuću ljudi jučer je ispred glavne sinagoge u Oslu svojim tijelima formiralo "prsten mira". Oni su norveški predstavnici mladih Muslimana, a razlog okupljanja su nedavni tragični teroristički napadi u Parizu, kao i oni prošlotjedni u susjednoj im Danskoj, piše telegraph.co.uk.

Jedan od organizatora subotnjeg okupljanja Kajrah Arshad kaže kako je cilj "pokazati da su smisao islama ljubav i zajedništvo".

"Želimo svima poslati poruku kako se Židovi i muslimani ne mrze međusobno", izjavio je drugi organizator događaja Zeeshan Abdullah pred demonstrantima koji su se mirno skupili ispred sinagoge.

"Ne želimo da pojedinci prema vlastitim stajalištima definiraju što je islam za sve nas", dodao je i rekao kako je puno više onih koji teže miru nego sukobima.

Inače, zbog nedavnih tragičnih napada u zapadnim zemljama od strane radikalnih islamista, diljem Europe je zabilježen intenzivan porast netrpeljivosti i napada prema muslimanima. U Parizu je u terorističkim napadima od 7. do 9. siječnja ubijeno 17 ljudi, a  u Kopenhagenu su prošli tjedan ubijena dva čovjeka u napadima na sinagogu i na skup o slobodi govora.

 

Pročitajte više