Tolušić i Turk: Nismo bili na Pantovčaku, susret je organiziran u svrhu Josipovićeve kampanje

Foto: Hina

VIROVITIČKO-podravski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić (HDZ) i gradonačelnik Zaprešića te predsjednik Udruge gradova Željko Turk (HDZ) opovrgli su medijske napise da su odazvali pozivu predsjednika Republike Ive Josipovića na okrugli stol o nacrtu prijedloga zakona o regionalnom razvoju, održan danas u Uredu Predsjednika.

"Susret na Pantovčaku organiziran je isključivo u svrhu predizborne kampanje gospodina Josipovića i stoga mi u tome ne želimo sudjelovati", navode Tolušić i Turk u zajedničkom priopćenju.

Iznose i stajalište po kojemu bi se Josipović "da je kao Predsjednik uistinu vodio brigu o regionalnom razvoju i ukupnome gospodarskom napretku, time bavio tijekom svoga mandata - a ne tek sada na kraju kada grčevito, koristeći sva sredstva, pokušava izboriti novi mandat".

Tolušić i Turk drže i kako se Josipović, od početka svoga mandata, puno više bavio svojim rejtingom nego, na primjer, kreditnim rejtingom države ili katastrofalnom gospodarskom situacijom za koju je suodgovoran.

"Ova i ostale takozvane inicijative predsjednika Josipovića nisu ništa drugo već dio takozvane tematske pretkampanje koju provodi na račun poreznih obveznika", zaključili su u priopćenju virovitičko-podravski župan Tolušić i gradonačelnik Zaprešića Turk.

Pročitajte više