Tragedija u Zagrebu: Majka s djevojčicom skočila s 11. kata, obitelj i ranije imala problema

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Hina; Screenshot: Google Maps

KAKO je izvijestila zagrebačka policija, u nedjelju ujutro u 7.35 sati u Karamanovom prilazu bb, u zagrebačkom naselju Utrine, pronađena su mrtva tijela majke i djeteta.

Očevidom je utvrđeno da je 38-godišnja žena rano jutros počinila samoubojstvo i sa sobom u smrt povukla svoju trogodišnju kćer skočivši s prozora stana na 11. katu zgrade.

Beživotna tijela jutros je pronašla prolaznica koja je pozvala policiju. Zagrebačka je policija, kako bi od prolaznika i znatiželjnika zaštitila mjesto događaja, na mjestu pada podigla zaštitni šator.

Majka je udana te ima još jednu kćer staru sedam godina. U vrijeme samoubojstva i ubojstva u stanu je bila i druga, starija djevojčica. RTL neslužbeno doznaje da suprug noćas nije bio kod kuće, za razliku od starije kćeri koja je sve prespavala. Također doznaje da supružnici nisu bili u najboljim odnosima.

"Samoubojstvo majke, zajedno s ubojstvom djeteta koje majka vodi u smrt, poznati je fenomen"

Dr. Špiro Janović, pročelnik Zavoda za hitnu i preventivnu psihijatriju KBC-a Zagreb, za Dnevnik HTV-a komentirao je slučaj: "Samoubojstvo majke, zajedno s ubojstvom djeteta koje majka vodi u smrt, poznati je fenomen i nešto češći kod osoba koje imaju psihičke smetnje i psihičku bolest. Osoba može imati depresivne misli da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, a postoji i takozvano samoubojstvo iz osvete, najčešće prema partneru"

Susjedi su za HTV ispričali da se radilo o mlađim ljudima koji se nisu slagali. U toj je obitelji 2012. godine intevenirala i socijalna služba zbog blažeg obiteljskog nasilja, kada su završili na savjetovanju.

U tom dijelu Utrina tragedije su se već događale. U neboderu preko puta dogodila su se tri samoubojstva.



 

Pročitajte više