Tragedija u kampu u Orašcu: Stablo se srušilo na 30-godišnju Rumunjku u šatoru i usmrtilo je

Foto: Tonči Plazibat/Cropix

NOĆAS oko 4 sata u auto kampu u Orašcu kraj Dubrovnika odlomila se grana stabla i pala na šator u kojem se nalazilo četvero državljana Rumunjske. Jedna osoba je preminula - 30-godišnja Rumunjka izgubila je život nakon što je na nju pala grana sa stabla rogača.

30-godišnjakinja poginula, njena sestra ozlijeđena


Rumunjka je na kampiranju kod Dubrovnika bila sa suprugom i sestrom te njezinim mužem. Rano jutros, usmrtila ju je grana sa stabla rogača, koja je na nju izravno pala.

Odlomljena grana pala je direktno na glavu 30-godišnje državljanke Rumunjske nanijevši joj tom prilikom ozljede od kojih je na mjestu preminula, dok je njezina sestra zadobila manje ozljede. Smrt na mjestu događaja utvrdila je liječnica HMP DZ Dubrovnik.

"Ona je nažalost uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja. S njom u šatoru bile su još tri osobe od kojih je jedna zadobila manje površinske ozlijede", rekla je glasnogovornica Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero.

O svemu je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo po čijem nalogu su policijski službenici obavili očevid na mjestu događaja, a mrtvo tijelo je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice, priopćila je policija.

U kampu su svi u šoku

Na dubrovačkom području jutros nije bilo ni nevremena niti jakog vjetra, koji bi odlomili granu, tako da nije poznato kako se to dogodilo.

U kampu su svi u šoku te pokušavaju koliko je to moguće pružiti potporu ženinoj obitelji. Stupili su u kontakt s rumunjskim konzulatom te im je obećana pomoć u sređivanju papirologije i transporta.
Bogdan Brinzei iz konzulata Media servisu je rekao da su obitelji dostavili kontakt pogrebne agencije koja tijelo može prevesti u Rumunjsku. "Kako bismo skratili proces, konzulat je kontaktirao osiguravajuću tvrtku žrtve i obavijestio je o nesreći. Konzulat će ostati u kontaktu s obitelji nastradale, s predstavnicima kampa, osiguravateljem te s vlastima u Hrvatskoj", rekao je Brinzei.

Poslije tragedije kamp u Orašcu ostao je pust, ostali turisti ranije su završili ljetovanje na tom mjestu.

Pročitajte više