"Treća opcija" po mjeri Josipovića i Bandića: Nikica Gabrić osniva stranku

Foto: Hina

NACIONALNI forum Nikice Gabrića postaje politička stranka. Kreće tako realizacija Gabrićeve ambicije o kojoj se već duže vremena špekulira: da Nacionalni forum postane "treći put" na političkoj sceni.

Svoje simpatizere Gabrić je o osnivanju stranke informirao putem e-maila. "Došlo je vrijeme priprema za osnivanja stranke. Ovo je prvenstveno posljedica snažno iskazane želje svih naših prijatelja i podupiratelja za djelotvornijim oblikom društvenog angažmana, jer je opća situacija u zemlji (i gospodarska, i socijalna, i politička) toliko tmurna da smo svi na rubu apatije", poručio je Gabrić.

Dobar s Josipovićem, ali i Bandićem

Oko sebe je Gabrić, prema pričama iz političkih kuloara, okupio vrlo šaroliko društvo. Podržava ga predsjednik Ivo Josipović, ali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Dobre veze Gabrić navodno održava i s IDS-ovcem Ivanom Jakovčićem, ali i šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Međutim, simpatizerima i budućim članovima svoje političke partije Gabrić poručuje kako su medijski napisi o bilo kakvim koalicijama ili povezivanjima za sada samo špekulacije.

"Uostalom, pa nismo još ni postali stranka. Zar ne?! A kada budemo, prvo nam je želja jasno reći svoj program i drugo – dobiti što više članova i još više simpatizera. Tek tada ćemo znati da smo svi zajedno na pravom putu i da Hrvatsku možemo povesti 'novim putem'", poručio je Gabrić.

Najavljuje borbu za osnovna prava građana

Osnovna programska načela njegove stranke, tvrdi Gabrić, bit će borba za pet osnovnih prava svih građana. To su pravo na rad, obrazovanje, zdravlje i dostojnu starost, a zajednički nazivnik im je "pravo na budućnost".

"Udruga Nacionalni forum neće prestati postojati, a nadamo se da će te nam se pridružiti i u ovom novom obliku organizacije", poručio je Gabrić svojim simpatizerima, te ih zamolio da pošalju Nacionalnom forumu povratni e-mail u kojem će artikulirati svoje stavove o osnivanju nove stranke.

Pročitajte više