Troje menadžera HAMAG Investa na službenim karticama potrošilo 79 tisuća kuna na putovanja, ručkove i skupe uređaje

Screenshot: RTL

AGENCIJA za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) samo je jedna u moru hrvatskih državnih agencija koje novac poreznih obveznika rasipaju na sve strane. Tvrde - opravdano.

Prema ispisu troškova službenih kartica članova Uprave Agencije za malo gospodarstvo i investicije, kojeg je objavio RTL, novac se trošilo na skupe uređaje, putovanja i ručkove. U HAMAG Investu kažu kako je sve bilo u poslovne svrhe. "Apsolutno niti jedna kuna nije bila zloupotrebljena, niti je na bilo što potrošen novac poreznih obveznika, niti je na bilo što potrošen novac poreznih obveznika. Sve što se radilo, bilo je opravdano isključivo poslovnim ciljevima, i svim onim zadacima i ciljevima koji su stavljeni pred upravu HAMAG Investa", rekla je Martina Jus, članica uprave HAMAG Investa.



Na troškove reprezentacije prošle godine potrošili su 38.800 kuna, a prema troškovnicima dostavljenim RTL-u Danas, troje menadžera na karticama je potrošilo ukupno 79 tisuća kuna, što uz reprezentaciju uključuje edukacije i službena putovanja. Ručkovi po azijskim i ostalim restoranima bili su im, kako kažu, ključni za ispunjavanje poslovnih ciljeva. "Upravo zahvaljujući kvalitetnim i dobrim poslovnim odnosima koje smo imali sa svim poslovnim partnerima, a tu bih naglasila bankarske institucije, uprava HAMAG-Investa za vrijeme našeg mandata ostvarila je 557 izdanih jamstava čime je ostvareno 2 milijarde kuna investicija", dodala je Jus i još jednom ponovila: "Niti jedan od troškova nije sporan. Svi troškovi su opravdani".

Stav Uprave pred kamerom je iznijela jedino Martina Jus dok je prvi čovjek HAMAG-a Darko Liović to odbio, prenosi RTL i navodi kako se neslužbeno može čuti da mu nimalo sporna nisu ni službena putovanja nedjeljom njegovih suradnika, edukacije u inozemstvu od 17 tisuća kuna, kao ni kupovina popularnih iPad-a u dućanu, na kreditnu karticu. Tablete će članovi Uprave, navodno, vratiti nakon isteka mandata.



Ministar poduzetništva Gordan Maras nije želio komentirati sporne troškove članova uprave HAMAG-a iako je upravo njegovo ministarstvo nadležno za tu agenciju.

Pročitajte više