Turistička djelatnica iz Krka od srama sama dala otkaz nakon što se pročulo za njeno vrijeđanje turista

Screenshot: TZ-Krk.hr

DJELATNICA turističkog info centra u Krku, koja je na Facebooku izvrijeđala turiste, sama je dala otkaz. Kako doznajemo, nakon što se za priču pročulo u javnosti, spomenutoj djelatnici je zbog njenih ispada bilo izrazito neugodno, posebice pred kolegama koje je osramotila, tako da je sama odlučila zatražiti sporazumni raskid ugovora o radu.

Jutros su za Index iz ureda Turističke zajednice Grada Krka potvrdili kako dotična djelatnica više nije njihova zaposlenica. Da nije sama dala otkaz, djelatnica bi ga zbog svog ispada dobila jer u ugovoru u radu stoji kako u slučaju teške povrede radnog odnosa i nanošenja štete ugledu poslodavca slijedi izvanredni otkaz.

Podsjetimo, Nataša Jurina, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krka, kazala je ranije za Index kako djelatnicu zbog nanošenja velike štete ugledu Turističke zajednice očekuju sankcije u skladu sa zakonskim normama i ugovorom u radu.

Iz Turističke zajednice Grada Krka još jednom su izrazili svoje žaljenje zbog ove mrlje bačene na hrvatski turizam te istaknuli kako bi svi djelatnici, a ne samo oni zaposleni u turizmu, trebali voditi razmišljanja o svojim javnim ispadima te čuvati ugled svog posla, a ne "pljuvati u tanjur koji ih hrani".

Pročitajte više