Turudić: Bandić ima 15 milijuna razloga da se pridržava sudskih mjera

Foto: FAH

IVAN TURUDIĆ, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, vjeruje da će Milan Bandić poštovati mjere opreza kojima je uvjetovano njegovo puštanje na slobodu.

"Postoje milijunski razlozi, u ovom slučaju 15 milijuna kuna, da se poštuju mjere opreza pa mi pretpostavljamo da će se poštivati", izjavio je Turudić.

Turudić je pojasnio da Bandić ne može dolaziti na radno mjesto, niti može dolaziti na Gradsku skupštinu i odgovarati na pitanja zastupnika. No, Bandić može, ako bude htio, družiti se sa svojom zamjenicom Sandrom Švaljek. Također, Bandiću nitko ne brani da se bavi politikom mimo gradonačelničkih obveza pa se tako može, ako želi, kandidirati za predsjednika.

U slučaju da Bandić ne bude poštovao mjere opreza, DORH može tražiti da ga se vrati u pritvor. Podsjećamo, Bandić je na slobodu pušten uz uvjet da ne smije obavljati poslove gradonačelnika, niti kontaktirati sa svjedocima.

No, i dalje nije jasno tko će i na koji način nadzirati pridržava li se Bandić sudskih zabrana. Odgovor na ovo pitanje novinari na Markovom trgu pokušali su dobiti i od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

"To sa mnom nema veze", izjavio je Ostojić. Na dodatno novinarsko pitanje ne bi li policija trebala biti ta koja će provoditi nadzor, Ostojić je odgovorio: "To ćemo vidjeti, ako bude tako propisano".

Bandić je iz Remetinca izašao u srijedu navečer, nakon što je za jamčevinu uplatio 15 milijuna kuna. Novac je Bandić dobio od svog odvjetnika Marijana Hanžekovića, koji je u banci podigao kredit kako bi izvukao Bandića iz Remetinca.

Pročitajte više