U Dubrovniku počinju Dani hrvatskog turizma: "Hrvatska zauzima mjesto pobjednika na Mediteranu"

U DUBROVNIKU počinju Dani hrvatskog turizma, najveće godišnje okupljanje predstavnika domaćeg turističkog sektora. Dane hrvatskog turizma otvorit će 12. Hrvatski turistički forum na kojem su središnje teme perspektive hrvatskog turizma u Europskoj uniji te globalni trendovi do 2020. godine.

Kako bi se Hrvatska u idućih osam godina profilirala u "zelenu destinaciju", održivi razvoj je okosnica turističke strategije koja će u biti predstavljena u Dubrovniku, najavio je nedavno ministar Veljko Ostojić.

"Hrvatska nije i neće učiniti pogreške koje su učinila neka druga turistička područja i neke druge turističke zemlje", kazao je Ostojić.

Na susretu s predstavnicima Vlade turistički djelatnici imat će priliku čuti o mogućnostima koje se otvaraju putem europskih fondova, planovima za iduću sezonu, ali i analizu ove, na osnovu koje je resorni ministar, turizam označio najkvalitetnijim dijelom hrvatskog gospodarstva.

"Svako relativiziranje turističkih rezultata je jednostavno neprihvatljivo i usudio bih se reći netočno. Hrvatska se pozicionirala na mjesto pobjednika na Mediteranu", poručuje Ostojić.

Godišnji susret turističkog sektora, koji redovito okuplja više od dvije tisuće sudionika, organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i HGK, a završit će dodjelom nagrada 'Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku', Plavi i Zeleni cvijet te onom za Djelatnika godine.

Pročitajte više