U Engleskoj ista priča: Pacijent umro jer suspendirana medicinska sestra nije bila na poslu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ČINI se da i javni sustavi koje smatramo daleko organiziranijima od našega pate od istih boljki. 

 Daily Mail donosi još jednu tragičnu priču iz zdravstvenog sustava. U engleskom gradu Croydonu dogodio se slučaj sličan onomu u Umagu od prije dva tjedna. Podsjećamo, 74-godišnja je žena preminula jer u Hitnoj pomoći Doma zdravlja nije bilo osoblja. 
 
U Engleskoj je sustav također zakazao kada je 63-godišnji Gerald Storey došao u bolnicu na operaciju srca. Budući da je glavna sestra koja brine za normalno odvijanje operacije bila suspendirana, tijekom zahvata je nastao kaos, što je izazvalo smrt pacijenta! Doktor koji je izveo operaciju tvrdi da nije znao za suspenziju. 
 
Glavna sestra Lucy Jones bila je suspendirana pod optužbom da je maltretirala ostatak osoblja te uz to nije odgovarala na pismene upite uprave bolnice. 
 
Liječnik: Mislim da su suspenzija medicinske sestre Jones i moja neinformiranost izravno prouzročili pacijentovu smrt
 
Kardiolog Kevin Beatt izjavio je na saslušanju vezanom uz nesreću: "Da sam znao za suspenziju, operacija se ne bi održala. Mislim da su suspenzija medicinske sestre Jones i moja neinformiranost izravno prouzročili pacijentovu smrt." Dodao je da je u operacijskoj sali nastao kaos kada se operacija zakomplicirala, a nitko mu nije znao pružiti profesionalnu pomoć. 
 
Druga sestra koja vodi operacije u odsustvu Jones u suzama je napustila salu nakon izbijanja nereda te tako ostavila dr. Beatta punih 20 minuta bez pomoći iskusne sestre.
 
Doktor je dodao da se radi o slučaju koji se događa "jednom u milijun operacija", što ne može poslužiti kao nikakvo opravdanje.  
 
Glasnogovornica bolnice potvrdila je da ni sestra Jones ni doktor Beatt više nisu njihovi zaposlenici. Ipak, dodala je da bi "s obzirom na kronične probleme, gospodin Storey umro u svakom slučaju."
 
Doktor Beatt uskoro će se suočiti s disciplinskim postupkom zbog svog ponašanja tijekom incidenta.      

Pročitajte više