U Imotskoj krajini postavljeno 20 kontejnera za odlaganje otpada

Foto: FAH

NA PODRUČJU Imotske krajine postavljeno je 20 kontejnera za odlaganje većih količina otpada, čime je završena prva faza projekta čišćenja tog područja od visokog stupnja zagađenosti, priopćeno je danas iz Javne ustanove ReraSD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

"Šteta uzrokovana nekontroliranim odlaganjem otpada često ima nepopravljive posljedice za cijeli ekosustav, pa su zato recikliranje i gospodarenje otpadom važne mjere u očuvanju okoliša. Komunalni kontejneri su postavljeni da bi se građanima omogućilo zbrinjavanje otpada", objasnio je voditelj projekta Josip Matas. Slijedi postavljanje info tabela koje će "informirati i upozoravati građana na bioraznolikost određenog područja", rekao je.

Kontejneri u koje će se odlagati otpad postavljeni su na području općina Proložac, Lokvičići, Zmijavci i Podbablje te u gradu Imotskom, u okviru projekta "Održiva upotreba vodnih resursa Imotsko-bekijskog polja" koji se financira sredstvima EU-a u sklopu IPA (pretpristupna sredstva) Prekograničnog programa Hrvatske i BiH.

Pročitajte više