U Karlovačkoj županiji prikupljeno 15.000 potpisa protiv monetizacije autocesta

Foto: Hina

POVJERENIK Nezavisnog cestarskog sindikata Mladen Grčić kaže da je zadovoljan brojem od 15 tisuća potpisa prikupljenih u posljednja dva tjedna u Karlovačkoj županiji u svrhu raspisivanja referenduma protiv monetizacije hrvatskih autocesta.

Grčić je za Radio Mrežnicu izjavio kako je siguran da je skupljen dovoljan broj potpisa na nacionalnoj razini.

"Što se tiče lokalne razine, u gradu Karlovcu imamo dvadesetak posto biračkog tijela, još nisu sve liste prikupljene. Tako je negdje i na nivou županije, a recimo da nam je Ogulin čak prešao 30 posto biračkog tijela. Znači u karlovačkoj županiji to bi bilo preko 15 tisuća potpisa, ali ne mogu točno reći jer sve liste nisu stigle, to ćemo uskoro saznati", komentirao je Grčić.

Inicijativu "Ne damo naše autoceste!" pokrenulo je sedam organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), pet sindikalnih središnjica (Hrvatska udruga radničkih sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Udruga radničkih sindikata Hrvatske) te dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta).

Pročitajte više