U Kolumbiji uhićen "Pasquale" - jedan od najtraženijih talijanskih mafijaških šefova

Ilustracija: Youtube

JEDAN od najtraženijih šefova mafije u Italiji Domenico Trimboli "Pasquale" uhićen je u Kolumbiji, javlja agencija Anadolija.

Interpol je, u zajedničkoj akciji Interpolovih centara u Rimu i Bogoti, uhitila 58-godišnjeg Trimbolija za koga se pretpostavlja da se nalazio na čelu velike kriminalne mreže koja se bavila trgovinom drogama. Interpol je priopćio da je kolumbijska policija na osnovu podataka talijanske policije otkrila mjesto gdje se Trimboli skrivao.

El Colombiano javlja da u Italiji zloglasnog mafijaša čeka kazna od 12 godina zatvora, novčana kazna od 40.000 eura te još tri godine uvjetno zbog kaznenih djela vezanih uz trgovinu drogom.

Vrlo aktivan i opasan

Trimboli je međunarodnim tijelima opisan kao jedan od najaktivnijih i najopasnijih članova talijanske mafijaške obitelji Reggio, a bavio se švercom droge iz Latinske Amerike u Europu.

Nakon uhićenja oglasila se i talijanska ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri te čestitala svim službama koje su bile dio operacije praćenja i uhićenja "Pasqualea".

Talijanski mediji pišu kako je Trimboli bio posebno aktivan na području Kalabrije na jugu Italije, dok se pretpostavlja da je imao bliske veze s  najopasnijom talijanskom kriminalnom organizacijom 'Ndranghetom.

Pročitajte više