U Lici pronađeno više od 4 tisuće komada streljiva, 18 kilograma eksploziva i tri ručne bombe

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

POLICIJSKI službenici protueksplozijske zaštite PU ličko-senjske pronašli su 4.134 komada streljiva, 18,3 kilograma privrednog eksploziva i tri ručne bombe. Policajci su djelovali nakon dojave 46-godišnjakinje s područja Općine Vrhovine koja je u petak dojavila da je pronašla minsko-eksplozivna sredstva.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u skladište, gdje će biti uskladištena do uništenja.

"I ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još uvijek traje, te da bez bojazni na moguću kaznenu ili prekršajnu odgovornost minskoeksplozivna sredstva, oružje i streljivo koje neovlašteno posjeduju, mogu prijaviti najbližoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi čiji će službenici izaći na svaki poziv te preuzeti predmete.

Također skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost", stoji u priopćenju PU ličko-senjske.

Pročitajte više