U Moskvi uhićen ukrajinski zastupnik s majicom na Nemcova i s porukom "Heroji ne umiru"

Foto: FAH

ZASTUPNIK ukrajinske Rade izjavio je u nedjelju da ga je uhitila ruska policija u Moskvi neposredno prije početka marša u znak sjećanja na ubijenog oporbenog političara Borisa Nemcova, piše u poruci objavljenoj na njegovoj stranici Facebooka.

"Policija me uhitila. Nisam uzvikivao nikakve slogane, nisam nosio nikakav transparent, nikakvu zastavu. Uhitili su me samo zbog majice. Sada me vode u policijsku stanicu", napisao je Aleksej Gončarenko na društvenoj mreži.

Poruka prati fotografiju na kojoj nosi majicu s fotografijom Borisa Nemcova i natpisom "Heroji ne umiru", jednim od slogana prozapadnih prosvjeda s Majdana u Kijevu prošle zime.

Druga poruka, novija, prikazuje fotografiju Gončarenka u ćeliji, a prati je poruka njegove novinske službe: "Više nemamo kontakt s Aleksejom. U policijskoj postaji uzeli su mu telefon".

Odvjetnik ukrajinskog zastupnika, kojem je pitanje postavila ruska agencija Interfax, objasnio je da je policija uhitila Gončarenka jer se "odbio pokoriti".

Zastupnik ukrajinskog parlamenta i član bloka predsjednika Petra Porošenka, Aleksej Gončarenko došao je u Rusiju sudjelovati na maršu u znak sjećanja na Borisa Njemcova, ubijena u petak navečer blizu Kremlja.

Pročitajte više