U Mostaru uhapšen Klemmov suradnik, "kralj prevara" Štetić

Foto: FAH

POLICIJA u Mostaru uhapsila je hrvatskog "kralja prevara" Radovana Štetića, objavio je Dnevni avaz. Štetića se tereti da je Josipu Klemmu, vlasniku firme "Klemm security", u zlouporabi teškoj 3,2 milijuna kuna.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom dana je objavila kako je u Mostaru u utorak na temelju Interpolove tjeralice uhićena osoba s inicijalima R.Š., a iz Suda BiH potvrđeno je kako je riječ upravo o Štetiću.

Za Štetićem raspisana međunarodna tjeralica

Štetić je uhapšen temeljem međunarodne potjernice koju je Interpol raspisao na zahtjev međunarodne policije. Sinoć su ga u Mostaru pokupili službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon kriminalističke obrade, Štetić je predan Sudu BiH na daljnje postupanje radi izručenja. SIPA nastavlja svoju istragu oko ovog predmeta kako bi se rasvijetlile sve okolnosti oko Štetićevog boravka u BiH.

Česti gost crne kronike

Prema uobičajenoj proceduri na državnom sudu BiH bit će održano ekstradicijsko ročište kako bi se utvrdilo jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

Podsjećamo, Štetić je navodno Klemmu pomagao pronalazeći ljude koji su osnivali tvrtke kojima je "Klemm security" kasnije plaćao za fiktivne usluge. Riječ je o osobi koja se u više navrata spominjala u stupcima 'crne kronike'. Još početkom prošlog desetljeća povezivalo ga se s tzv. zagrebačkom zločinačkom organizacijom, a krajem prošle godine se s Uskokom nagodio na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi da je vodio skupinu koja je prijevarama i krivotvorenjem isprava zaradila tri milijuna kuna.

Pročitajte više