U Novu godinu ući ćemo uz obilje sunca i podeblje minuse, u srijedu na kopnu moguć snijeg

Ilustracija: AFP

U NOVU ćemo godinu, ako je suditi po najavama meteorologa, ući u "minusu" i obilju sunca. Naime, prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tjedan pred nama obilježit će sunčano i stabilno vrijeme s temperaturama većinom oko ništice.

Danas će u cijeloj zemlji biti sunčano, pretežno vedro ili malo oblačno te osjetno hladnije nego proteklih nekoliko dana. Vjetar će u kopnenoj Hrvatskoj biti slab, najprije sjevernih, a zatim južnih smjerova, na Jadranu će biti vrlo vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru, koja će poslijepodne slabjeti. Jutros je u kopnenoj Hrvatskoj bilo hladno, s temperaturama između -4 i 0 Celzijevih stupnjeva, a osjetno svježije je bilo i na Jadranu, gdje se mjerilo od 0 stupnjeva na njegovom sjevernom dijelu do 11 stupnjeva na južnom. Danju će kopnena Hrvatska imati od 1 do 4 stupnja, a na Jadranu će se temperature kretati između 9 i 14 stupnjeva. Ipak, pod udarima bure činit će se mnogo hladnije.

Slično vrijeme pratit će nas i u narednih nekoliko dana, točnije do srijede. Sutra i u ponedjeljak, odnosno na Staru godinu, u cijeloj se zemlji očekuje sunčano i vrlo vedro vrijeme, ponegdje uz manju naoblaku. Ipak, biti će mnogo hladnije nego proteklog tjedna, pa se temperature u kopnenoj Hrvatskoj neće dizati iznad 6 stupnjeva. Posebno će hladne biti noći, čak i na Jadranu, pa se pripremite na "minuse" i u novogodišnjoj noći.

Prolazno pogoršanje vremena očekuje nas u srijedu u cijeloj zemlji. U njezinom kopnenom dijelu moguća je i pokoja snježna pahulja, posebno u gorskim krajevima. Na Jadranu će se pogoršanje vremena očitovati u porastu naoblake i kiši.

Ipak, već u četvrtak se u cijeloj zemlji ponovno očekuje poboljšanje vremena, s mnogo sunca i, opet, nešto nižim temperaturama, posebno tijekom noći i ujutro.

Pročitajte više