U Opatiji dvodnevni skup drvoprerađivačkog sektora

Foto: HRFoto(Mima)

U OPATIJI danas počinje dvodnevna 3. Međunarodna konferencija o uređenju interijera i 10. Drvno-tehnološka konferencija.

Predviđene su teme iz područja zakonodavstva i prilagodbe EU regulativi, ulaganja i klasterskog povezivanja kao i trendovi u proizvodnji namještaja, dok će posebna pažnja biti usmjerena na sektorske potpore te problematiku opskrbe drvnom sirovinom u EU okruženju.

U posljednjih nekoliko mjeseci drvoprerađivačka scena u Hrvatskoj postala je još složenija, šest velikih finalista proglasilo je predstečajne uvjete pa europska budućnost hrvatske drvne industrije predstavlja glavni moto ovogodišnje konferencije na kojoj se očekuje oko 200 sudionika iz Hrvatske, EU i zemalja regije, priopćili su organizatori.

Bit će prezentirana slovenska i poljska iskustva nakon ulaska u EU, a iznijet će se konkretna predviđanja hrvatskog lobista u Bruxellesu oko učinaka ulaska na hrvatsko gospodarstvo i potencijal privlačenja sredstava iz EU fondova.

Već za mjesec dana sektor će se sve više usmjeravati prema ekologiji, recikliranju i energetskim uštedama te inovacijama. Proizvodnja energije iz drva predstavlja jedno od glavnih područja interesa domaćih i inozemnih ulagača koji se susreću s problemom nedostatka energetske sirovine pa će se prezentirati iskustva pokretanja proizvodnje peleta i kogeneracijskih postrojenja.





 

Pročitajte više