U Puli obilježena 23. godišnjica pogibije četvorice pirotehničara

Foto: Hina/ilustracija

KOD GLAVNOGA križa na gradskome groblju u Puli u ponedjeljak su položeni vijenci i zapaljene svijeće za četvoricu hrvatskih pirotehničara koji su prije 23 godine poginuli pri razminiravanju pulske Zračne luke.

Naime, 10. studenoga 1991., pošto je Hrvatska vojska od tadašnje JNA preuzela područje pulske Zračne luke, prilikom razminiravanja zrakoplovne baze od nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara - bojnik Marijan Vinković i časnički namjesnik Dušan Bulešić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicalj Marjanović i Stevo Grbić.

Svojom nesebičnom žrtvom Marijan Vinković, Dušan Bulešić, Vicalj Marjanović i Stevo Grbić uklonili su opasnost i spasili živote mnogih, a danas su im polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju, uz njihove obitelji, počast odali i predstavnici istarske policije, Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane, predstavnici Ureda državne uprave Istarske županije i grada Pule te udruga iz Domovinskog rata.

Tom je prigodom načelnik istarske Policijske uprave Dragutin Cestar istaknuo kako iz te tragedije treba pamtiti nesebičan čin hrvatskih pirotehničara i domoljublja Marijana, Dušana, Vicalja i Steve "koji zauvijek ostaje u sjećanju njihovih obitelji, ali i svih nas".

Pročitajte više