U Sisku i Zagrebu "palo" marihuane u vrijednosti od 100 tisuća kuna

Foto: Arhiva

SISAČKI policajci razbili su još jedan lanac dilera droge. Istraga protiv sedmorice osumnjičenih Sisčana i trojice Zagrepčana, starosti od 23 do 32 godine, trajala je tri mjeseca. U suradnji s kolegama iz Policijske uprave zagrebačke i uz pomoć posebno treniranog psa za detekciju droga, obavljeno je nekoliko pretraga stanova u Sisku. U jednoj je spriječen bijeg osumnjičenog, rekla je glasnogovornica sisačke policije Natalija Mezak Dolenčić.

"Po nalazima Županijskog suda u Sisku, policijski službenici su u nekoliko pretraga stanova u Sisku pronašli ukupno 294.8 grama marihuane, od čega je najveći dio pronađen kod 31-godišnjaka. Prilikom pretrage njegovog stana, on je pokušao uništiti drogu te pobjeći. Pretražen je i osobni automobil 25-godišnjeg Siščanina, prilikom čega je pronađeno 10.900 kuna", istaknula je Mezak Dolenčić.
 
Istraga se proširila i na Zagreb, pa se ukupna masa popela iznad jednog kilograma.
 
"U suradnji sa službenicima Policijske uprave zagrebačke, po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, također su pretraženi stanovi osumnjičenih Zagrepčana, prilikom čega je pronađeno ukupno 639,3 grama marihuane, dvije digitalne vage i nekoliko mobitela. Sve pronađeno na području Siska i Zagreba je i oduzeto", rekla je Mezak Dolenčić.
 
Ukupna ulična vrijednost pronađene marihuane procjenjuje se na nešto više od 100.000 kuna.

Pročitajte više