U Tunisu je 77 Hrvata, svi su dobro: Nitko nije smješten u hotelu u kojem se dogodio napad

Screenshot: Sky News

KAKO smo doznali iz agencije Sunčani odmor, u Tunisu je s njihovom agencijom trenutno 60 Hrvata. Srećom, svi su dobro i danas se nisu nalazili u blizini hotela u kojima se dogodio napad.

"Turistički vodiči su nam javili kako su svi naši građani na broju i svi su dobro. Čekamo naputke Ministarstva vanjskih poslova kako bismo znali što dalje", kazali su nam iz Agencije.

Kako doznajemo od izvora koji se nalazi u Tunisu, svi slovenski državljani također su na sigurnom, niti jedan Hrvat nije smješten u hotelu koji je napadnut.

MInistarstvo: Osuđujemo ovaj suludu teroristički akt

Iz Ministarstva su poručili kratko tek kako "nemaju još nikakve službene informacije iz Tunisa". Neštok asnije stiglo je i novo priopćenje iz Ministarstva.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova još nije primilo nikakvu službenu obavijest tuniskih nadležnih institucija o žrtvama terorističkog napada u gradu Soussa. Čim budemo imali službene informacije objavit ćemo ih, ali za sada nema potvrde da su među žrtvama i hrvatski državljani. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje ovaj suludi teroristički akt te izražava sućut obiteljima i prijateljima žrtava.

Na žalost, danas su se dogodila još dva teroristička napada, na jugoistoku Francuske je u terorističkom napadu na energetsko postrojenje jedna osoba izgubila život, a najmanje dvije su ozlijeđene, a bombaš samoubojica raznio se u šijitskoj džamiji u Kuvajtu pri čemu je poginulo trinaest osoba. Još jednom snažno osuđujemo svaki teroristički akt te ostajemo snažno privrženi globalnoj borbi protiv terorizma.", stoji u priopćenju.

U kasnijim popodnevnim satima Ministarstvo vanjskih poslova na svom je Facebook profilu objavilo da je u Tunisu 77 hrvatskih državljana.

"Prema do sada dostupnim službenim informacijama iz Tunisa, nema hrvatskih državljana među poginulima i ranjenima u terorističkom napadu u Sousseu. Također, prema dostupnim podacima, u Tunisu boravi 77 hrvatskih državljana (na pet destinacija/gradova) i svi su dobro i na sigurnom, a prema riječima direktora hotela u kojem je izvršen napad, među gostima hotela nije bilo hrvatskih državljana. Ministarstvo zdravstva Tunisa je potvrdilo da je u atentatu ubijeno 28 ljudi, a 39 je ranjeno, među kojima ima Nijemaca, Rusa i Tunižana.", napisali su iz Ministarstva.

> Teroristički napad u Tunisu - deseci mrtvih

Pročitajte više