U Varaždinu počinje najstariji i najveći sajam obnovljivih izvora energije

Foto: HR Foto (Chuppa)

U VARAŽDINU se do nedjelje održava peti međunarodni sajam obnovljivih izvora energije 'Cro Eco Energy Expo'.

Glavni organizator je Grad Varaždin, a zamišljen je kao platforma za promociju i razmjenu iskustava i znanja iz područja obnovljivih izvora energije. Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević ističe kako je taj sajam namijenjen i građanima i gospodarstvenicima.

"On je najstariji u Hrvatskoj. Održava se petu godinu zaredom. Sudjeluje velik broj izlagača, neki i iz inozemstva. Ovo je prilika za naše građane da dođu i dobiju informacije. Bit će više od 20 predavanja i panel diskusija. Mogu doći i vidjeti kod izlagača što se to nudi, a isto tako, mogu i na tim predavanjima i panel diskusijama čuti kako i što oni mogu učiniti", kaže Martinčević.

Na sajmu će se predstaviti 30 izlagača, među kojima su i gosti iz Slovenije, Mađarske i Italije. Otvorenje je danas.

"Sajam traje do nedjelje. Službeno otvorenje je danas u 12.30, otvorit će ga ministrica Anka Mrak Taritaš. Ulaz je slobodan. Pozivam sve građane i gospodarstvenike da dođu i da vide koje su to mogućnosti uštede energenata za njih", poručila je Martinčević.

Sajam će biti u varaždinskoj dvorani na Dravi, a osim predavanja, diskusija i izlagača u dvorani će biti i zanimljiva igraonica za najmlađe.

Trodnevni međunarodni sajam obnovljivih izvora energije bit će otvoren svaki dan do 19 sati.

Pročitajte više