U Varaždinu učenik petog razreda napao profesoricu: Nogom ju srušio na pod pa cipelario!

evarazdin.hr

PRIJE desetak dana u varaždinskoj II. Osnovnoj školi učenik je napao svoju razrednicu prilikom čega ju je nekoliko puta udario nogom. Učiteljica i škola prijavili su slučaj policiji i Centru za socijalnu skrb, prenosi portal evarazdin.hr.

Učenik je profesoricu dočekao u hodniku te je pogodio nogom u trbušni predio. Profesorica je od snage udarca pala na pod, a učenik ju je tada, dok je ležala na podu, još jednom udario nogom, ispričali su za evaraždin anonimni svjedoci.

Događaju su svjedočili učenici koji su kako kaže evaraždin "cijelu situaciju promatrali šutke i prestravljeno". Portal evaraždin doznaje da se radi o učeniku petog razreda koji je već imao problema s agresivnim ispadima i lošim ponašanjem u školi.

Razrednica je ujedno profesorica engleskog jezika tom učeniku. Kolegici je u pomoć pokušala priskočiti vjeroučiteljica, no učenik je i prema njoj bio agresivan.

Ravnatelju to nije dramatično?!

Ravnatelj II. Osnovne škole Ernest Habek potvrdio je da je došlo do incidenta između učenika i učiteljice istaknuvši da je riječ o ozbiljnom, ali ne i dramatičnom incidentu.

U varaždinskom Centru za socijalnu skrb nisu željeli potvrditi slučaj. Istaknuli su samo da se, na žalost, sa slučajevima vršnjačkog i drugog nasilja susreću svakodnevno dodavši da čine sve da takvih slučajeva bude što manje.

"Slučajevi poput ovih se događaju svakodnevno. Moglo bi se reći i da je u posljednje vrijeme nasilje među maloljetnicima čak i eskaliralo. Mi po svim tim slučajevima postupamo i rješavamo ih",  poručili su iz Centra za socijalnu skrb.

Pročitajte više