U Zagrebu se idućeg vikenda održava Street food festival

Foto: Shutterstock

OVOG vikenda - 26. i 27. travnja na Strossmayerovom šetalištu održat će se drugi zagrebački Street food festival.

"Tema ovosezonskog Street food festivala su svjetske kuhinje. Posjetitelje očekuju jela iz osam zemalja, na 12 gastro punktova. Ono što je novost ove godine je i Street food market na kojem će posjetitelji moći kupovati i razne delicije naših partnera i sponzora po pristupačnim cijenama", najavila je Lana Klingor Mihić iz organizacije. Princip s ulazom na festival je jednak kao i lani - ulaznica košta 60 kuna, a konzumacija hrane je neograničena.

Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan. Predstavit će se kuhinje iz Indije, Amerike, Španjolske, Meksika, Azije, Engleske i Italije.

"Što se Indije tiče, posjetitelje očekuje indijski curry, tradicionalni samose burek i onion buggy. Što se Engleske tiče, fish and chips, Španjolska - tortilla, Italija - tjestenina, pasta bolognese i milanese, Azija naravno, pileći wok kao i prošle godine", navodi Klingor Mihić.

To je samo dio ponude, a na festivalu će se, naravno, prezentirati i domaća kuhinja, naše boje branit će provjereni specijaliteti.

"Brkine, domaće, janjeće kobasice i grah".

Festival će trajati sljedeće subote i nedjelje od 11 do 18 sati, oba dana ponuda će biti ista. Organizatori su nam otkrili i kako će se festival održavati dva puta godišnje, u travnju i u rujnu.

Pročitajte više