U bombardiranju Alepa ubijeno 13 osoba, među stradalima ima žena i djece

Screenshot: Google Maps

NAJMANJE 13 osoba ubijeno je u petak u oporbenom raketiranju četvrti sirijskoga grada Alepa koji je u rukama vladinih snaga, izvijestila je državna televizija.

"Broj poginulih nakon što su teroristi ispalili rakete na četvrt Ašrafiju porastao je na 13. Među smrtno stradalima ima žena i djece", objavila je državna televizija.

Od početka sukoba u Siriji u ožujku 2011. sirijski režim teroristima naziva pobunjenike koji s vlasti žele svrgnuti aktualnog predsjednika Bašara al-Asada.

Nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu, sirijski Opservatorij za ljudska prava ranije je izvijestio o najmanje sedam mrtvih i pet ranjenih u bombardiranju te zapadne četvrti Alepa. Bivši ekonomski glavni grad Sirije od ljeta 2012. podijeljen je na način da neke četvrti grada drže pobunjenici, a druge režimske snage.

Pobunjeničke četvrti u istočnom dijelu grada polovinom prosinca žestoko su napale Asadove snage gotovo svakodnevno ih bombardirajući, pri čemu je smrtno stradalo nekoliko stotina stanovnika. Pobunjenici redovito ispaljuju rakete na četvrti koje drže režimske snage, zbog čega sukobi između dviju strana ne prestaju.

Pročitajte više