U padu Airbusa poginuo cijeli razred: Škola zatvorena, učenici pale svijeće i opraštaju se od kolega

Foto: Guliver Image / Getty Images

MEĐU stradalim putnicima Airbusa A320 nalazilo se i 16 učenika njemačke gimnazije u pratnji dvije učiteljice. Radilo se o učenicima gimnazije Joseph-König iz gradića Haltern-am-See koji su se nalazili u Barceloni u sklopu jednotjednog programa razmjene.

Poslijepodne se pojavila informacija kako su učenici umalo izbjegli kobni let kada je jedna učenica zaboravila dokumente u kući obitelji kod koje je odsjela. Djevojčica je to primijetila prije ukrcaja na vlak za Barcelonu te se vratila po dokumente. Obitelj kod koje je odsjela odvezla je djevojčicu direktno u zračnu luku tako da su se svi ukrcali u zrakoplov.

Škola je također potvrdila kako su se na let ukrcali svi učenici.

"Ovo je bez sumnje najcrnji dan u povijesti našeg grada", rekao je Bodo Klimpel, gradonačelnik Halter-am-Seea, i dodao da su im dužnosnici iz Barcelone potvrdili da su se svi ukrcali na let.



Kolege poginulih učenika položili su cvijeće na ulazu u školu te su zapalili svijeće. U srijedu će se održati posebna misa u sjećanje na poginule učenike.

Airbus A320 srušio se u francuskim Alpama. Potvrđeno je da nema preživjelih. U avionu je bilo ukupno 150 osoba, potvrdio je Germanwings. Poginula su 144 putnika i šest članova posade.

Pročitajte više